22 Şubat 2012 Çarşamba

FL Studio hakkında bilgi

    Müzik ile uğraşmayı seven kişilere en doğru yardımı yapıcak programlardan birisidir.Kendi şarkılarınızı besteleyip kaydedebilir, hazır sesler kullanabilir, ayrıca bulduğunuz her şarkı üzerinde dilediğinizce oynama yapabilirsiniz.İçeriğinde çoğu enstrümanı barındırır. Drum, kick, snare, hat, clap vs. çeşitleri size yetmediğinde, internetten ya da çeşitli kaynaklardan bulduğunuz Drum, kick, snare, hat, clap vs. çeşitlerini kendiniz ekleyebilirsiniz.Böyle bir uygulamaya izin veren çok az program olması fl studio 'nun ne kadar kullanışlı bir program olduğunuda göstermektedir.Müzik ruhun gıdasıdır ve ses her zaman hayatımızdadır.Bazılarımız için durum farklı olsada.

    Ses programcılığı çok zor bir iş değildir ancak birazda olsa nota bilgisine sahip olmak işinizi kolaylaştıracaktır.Yani, mesela aklınıza bir melodi geldi ve onu mırıldanabiliyorsunuz ancak bunu ortaya koymak istediğinizde fl studio gibi bir program elinizde olsa bile zorlanırsınız.Bu yüzden nota bilgisi önemlidir.Ses ile uğraşmak istiyorsanız lisede ya da ilköğretimde müzik derslerine önem vermelisiniz.

    Fl studio programı tamamen ayarlanabilir bir programdır.İş akışına uygun işleyen ve nota dizicisine sahip bu program kullanıcıya sunulan uygun fiyatlarla kullanıcıyı cezbeder.Tabi internete para ödemek istemeyen güzel ülkemin tipik insanı bunun bedavası yokmu sorusunu soracağından var diyerek burdan onların sorularınında cevabını vermiş oluyoruz.Genelde internet üzerinden satılan programların çoğu zaten bir şekilde ücretsiz olarak paylaşılıyor veya crack dediğimiz yöntem kullanılıyor.Fl studio 8 ya da farklı bir sürümünüde arama motorlarında (google,yahoo vb.) aratarak bulabilirsiniz.Kullandığınız program fl studio programının demosu ise tabi ki herşey serbest olmaz, ancak ücretli aldığınız programla aralarında kullanış açısından pekte fark yoktur.Didier Dambrin tarafından yazılmış olan fl studio programı tamamen özgünleştirilmiş bir programdır.Sağladığı MIDI altyapı desteği ile; tamamlanmış her şarkının ya da klibin WAW, MP3 ve Ogg vorbis ses formatlarına dönüşümlerine izin vermektedir.Buna ilaveten yazılımın patentli .flp formatıda mevcuttur.

    Fl sudio Borland Delphi proglamlama dili ile yazılmıştır. Bu nedene bağlı olarak Linux veya Mac OS X gibi işletim sistemlerine giriş planı söz konusu değildir.2008 yılı Eylül ayı itibari ile image-line, kendi internet sitesinde yayınladığı bir haberde yazılımın artık intel tabanlı Apple donanımlarda Boot Camp adlı yazılımın yardımıyla kullanılabilineceğini duyurmuştur.Fl studio adlı yazılım bilindiği kadarıyla birçok ünlü dijital müzik sanatçısının başlangıç programıdır.Bu programı kullandıktan sonra gelişen çoğu dijital müzik sanatçısı şimdi prestijli ses şirketlerinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor.Programın bu kadar geniş bir kitleye hitap etmesi gerçekten çok şaşırtıcı.

    Her yıl çeşitli sürümleriyle karşımıza gelen fl studio programı 2013 yılında 10. yılını doldurmuş olucak.Şu anda 10 yaşında olan fl studio dijital müzik sanatçılarının vazgeçilmezi olmuş durumda.Her biri karşımıza geldikçe farklı amaçlar için yazılmış ve farklı alanlardan oluşan fl studio sürümleri fiyatları değişmekte olsada oldukça ucuzdur.Fl studionun temel özellikleri basit vurmalı çalgılar görüntüsü veren Express Edition aracılığıyla elde edilebilmektedir.Farklı bir açıdan baktığımızda fruity, producer ve XXL sürümleri daha fazla eklentiye sahiptir.Daw ve Vst içeriklerine sahip olan birçok sürümünden XXL sürümü en gelişmiş olanıdır.

    Fl studioda bulunan kullanıcı arabirimi beş (5) adet hareket edebilen pencereye sahiptir.Bununla beraber yazılımın üst kısmında bulunan durağan taşıma bölümü yer almaktadır.Fl studio içindeki her pencere sol uçlarındaki kaydırma çubuğu ile kullanıcının isteği dorultusunda hareket ettirilebilir.Bütün bu sistemin değişik seçim özellikleride mevcuttur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More